25.05.2023 17:47

JAK BODUJEME (a bojujeme) NA VODĚ

Ahoj kluci,

Na rozdíl od programu v tělocvičně neboduji na vodě omluven-neomluven a nedává se stratovních 20 bodů za příchod nebo omluvu. Tím, že se rezervují lodě, tak vím kolik členů přijde a podle toho si udělám plán. Každý, kdo si nerezervuje loď, tak o něm vím dopředu, že nepřijde. 

Pozdní příchod  ČASY 15:00;16:00;17:00 JSOU ČASY NÁSTUPU DO LODÍ. v TĚLOCVIČNĚ JE TO ČAS NÁSTUPU DO TĚLOCVIČNY. Pokud někdo přijde pozdě a my už jsme s pádly a ve vestách připraveni do lodí, tak  je na něm jak to vyřeší. My jdeme do vody a nemůžeme se zdržovat.

Stejně jako v  sokolovně neděláme všechno naráz, tím myslím, že bychom v jednom cvičení dělali šplh, hrazdu, kruhy, přeskoky a tak podobně, stejně tak na vodě se neboduje hned všechno. Některé věci jsou těžší a jiné naopak. Každému z vás něco nejde a dalšímu zas nejde třeba něco jiného. Některé věci jsou důležité a zásadní a nad jinými zatím přivřu oči  Na pokročilejší kladu vyšší nároky.

Boduje se průběžně následující.

Základ: na suchu spoluráce při manipulaci s plavidly, připevnění vesty, nástup, výstup, bezpečné chování i v lodi.Posed. Držení pádla.     

Jízda: Záběr (práce trupem úhel pádla), Oblouk(způsob a synchronizace provedení), Řízení (rovná jízda střídání rukou, nájezdy, výjezdy, závěs a správný náklon lodi).

U kajaku je to podobné.

 

Atˇse vám daří. 

Vlastík

 

—————

Zpět